Trekhaken

Behalve de slimme, afneembare varianten levert Henk Boertien ook de bekende vaste trekhaken voor prijsbewuste automobilisten. De kwaliteit is onberispelijk, daarvoor staan de merken die wij leveren garant. Vaste trekhaken zijn er vrijwel voor elke auto. Voor sommige modellen is een flensuitvoering (2- of 4-gats) verkrijgbaar.

Eén van de bekendere merken trekhaken die wij leveren is Thule (Thule Towing Systems). Thule staat bekend om de kwaliteit en het veilige gebruik van de trekhaken. Daarnaast leveren wij ook trekhaken van andere leveranciers, om u een zo breed en best mogelijk assortiment aan te bieden.

Afneembare trekhaak

Wanneer de kogel voor de kentekenplaat komt, is een trekhaak met een afneembare kogel de juiste keuze. In dit geval, moet de kogel namelijk op momenten dat de aanhanger niet aangekoppeld is, verwijderd worden. Hierbij geldt dat daarbij geen speciaal gereedschap gebruikt mag worden. Bovendien wordt het design van de auto niet aangetast bij een afgenomen kogel.
Ten eerste wordt de kogel eenvoudig in de huls gelegd. Daarna wordt deze duidelijk hoorbaar vergrendeld d.m.v. een lichte verticale druk op de kogel. Bovendien wordt het design van de auto niet aangetast bij een afgenomen kogel.

Voordelen afneembare trekhaak van het merk Thule (de Thule Detachable)

  • Laat het design van de auto intact na gebruik
  • Eenvoudig te bereiken onder de auto
  • Eenvoudige bevestiging
  • Voorzien van onzichtbare, geintegreede losbreekkabel

Wegdraaibare trekhaak

Bij enkele auto’s is het mogelijk om een wegdraaibare trekhaak te monteren. De kogel word dan niet los genomen van de auto, maar verdwijnt middels een draaimechaniek onder de auto. Ook bij deze oplossing word het design van de auto niet aangetast en hoeft u bovendien de kogel niet apart op te bergen.