Waarom autogas inbouwen?

Hiervoor zijn veel voordelen op te noemen; de belangrijkste is eigenlijk wel het kostenplaatje. Een liter autogas is meer dan 1 euro goedkoper dan benzine, aan de pomp. De houderschapsbelasting daarentegen wordt meer, maar met de G3 regeling is het een stuk voordeliger geworden. Voor deze regeling dienen de auto en de installatie te voldoen aan een aantal wettelijke bepalingen.

Voordelen LPG inbouw

  • LPG is de beste brandstof om zuiniger te rijden en het milieu te sparen
  • LPG is de meest gebruikte alternatieve brandstof
  • Een benzine auto inclusief LPG installatie is bij aanschaf goedkoper dan een diesel auto
  • U heeft een grote actieradius omdat u zowel op LPG als bezine kunt rijden
  • Voor zakelijke rijders geldt geen bijtelling
  • 10% minder CO2 uitstoot

Autogas in het algemeen

Autogas wordt ook wel LPG (Liquified Petroleum Gas) genoemd. Dit is eigenlijk een onjuiste benaming. LPG is vloeibaar gemaakt gas uit aardolie. Het wordt voor verschillende toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als grondstof voor geneesmiddelen, kunststoffen en schoonheidsproducten, de verwarming van huizen en als motorbrandstof. In dit laatste geval spreekt men van autogas.

Autogas is een speciaal voor motorische toepassingen samengesteld product. Het bestaat uit een mengsel van propaan en butaan en voldoet aan strenge specificaties. Doordat autogas van nature een hoog octaangetal (klopvastheid) heeft, zijn lood of andere toevoegingen niet nodig. Zwavel komt evenmin voor. Daarom verdient dit product zeker de kwalificatie van een hoogwaardige en schone motorbrandstof.

De grote voorsprong

Als milieuvriendelijke brandstof heeft autogas niet alleen een enorme voorsprong op benzine en diesel, maar ook op andere milieuvriendelijke brandstoffen als aardgas en waterstof. Autogas is namelijk de enige ‘alternatieve’ brandstof, die nu al voor tal van auto’s beschikbaar is en die overal in ons land verkrijgbaar is.