Is uw gezondheid u lief? Monteer een airco!

Veel factoren beïnvloeden de veiligheid in het verkeer. De belangrijkste zijn de bestuurder en zijn fitheid. Eenieder die geconcentreerd en onder optimale omstandigheden rijdt, bereikt veilig zijn bestemming. Een airconditioning creëert ideale voorwaarden voor gezond- en veiligheid.

Hoe functioneert een airco?

De werkwijze van een auto airconditioning is vergelijkbaar met die van een koelkast en functioneert volgens het principe van een warmtepomp. De compressor vormt het hart en wordt aangedreven via de motor, v-snaar en magneet koppeling. Hij transporteert met behulp van een gesloten koudemiddel kringloop de warmte uit het auto-interieur naar buiten. Er wordt dus geen koude geproduceerd, maar er wordt warmte aan het interieur onttrokken. Gelijktijdig wordt de luchtvochtigheid in het interieur door condensvorming op de verdamper gereduceerd.

Juist gebruik van een airconditioning Een minimum aan instellingen zorgt voor een maximum aan comfort en veiligheid. Wie in de zomer in een warme auto stapt, heeft binnen een mum van tijd een aangenaam geklimatiseerd interieur. Al binnen 5 minuten kan de airco een onverdraaglijke temperatuur van 60ºC naar een verdraaglijke 30ºC terugbrengen. Na 10 minuten is het nog slechts een krappe 25ºC en na 20 minuten merkt men van grote hitte buiten niets meer. Bij beslagen ramen zorgt inschakeling van airco in korte tijd voor een vrij zicht, dat ook tijdens de rit behouden blijft. Een inspanning waarvoor een aanjager alleen aanzienlijk meer tijd nodig heeft – en dat ook nog op de hoogste stand.

Kies voor comfort, monteer een airco

Autorijden, luidt het devies, moet het aangename met het nuttige combineren. Wat voldoet hieraan beter dan een airconditioningsysteem? Geen ander auto accessoire biedt meer comfort aan passagiers en bestuurder. Minder stress, ook onder extreme omstandigheden, vooral een hogere concentratie en daardoor veiligheid tijdens het rijden.