Goedkoop autorijden op LPG

AutoWeek 6: Betaalbaar auto rijden met LPG (autogas)

De zesde editie van AutoWeek in 2023 staat in het teken van ‘Betaalbaar autorijden’. Hierin worden diverse onderwerpen aangehaald, zoals: ‘Zoveel invloed heeft je rijstijl op je autokosten’, ‘Waarom Dacia zo ‘goedkoop’ is’ en ‘Wat erbij inschiet als je kilometervergoeding krijgt’.

Goedkoop auto rijden met LPG (autogas)

Natuurlijk mag rijden op LPG (autogas) niet ontbreken in deze editie ‘Goedkoop Autorijden’ van AutoWeek. Voor een liter LPG betaal je namelijk circa een euro minder dan voor een liter benzine of diesel. Zo heb je voor nog geen €30,- een volle gastank! Dat scheelt vergeleken met benzine. Journalist Marc Klaver schreef een 3-pagina artikel (pagina 86 t/m 88) over de LPG als autogas. Een aantal zaken die hij aanhaalt:

  • Er is weer sprake van een opleving van LPG – deels door de hoge brandstofprijzen in 2022. 
  • Het LPG-systeem is een investering waar je minimaal €2.000,- voor moet rekenen. Veel mensen zouden dat bedrag zonder blikken of blozen neerleggen voor een TV, soundbar of vakantie. Terwijl deze LPG-installatie juist een besparende maatregel is.
  • Tanken van LPG is appeltje-eitje als je het één keer hebt gedaan.
  • De LPG tank wordt vaak geplaatst op de plek van het reservewiel van de auto.
  • Belangrijk voor veel klanten om hun auto op LPG te laten ombouwen is de duurzaamheid én natuurlijk de besparing. 

Positieve reactie van de AutoWeek redactie: “In veel gevallen is rijden op LPG een slimme keuze, zeker gezien de lage literprijs. Voor iedereen die zo goedkoop mogelijk wil rijden is LPG een uitstekende optie.

Bekijk het complete (premium) artikel online of koop het tijdschrift ‘AutoWeek nr 6’ in de winkel.

Jouw auto ook op LPG (autogas)?

< Terug naar overzicht